Data Center / Storage — February 24, 2022 at 6:20 pm

Creștere semnificativă a investițiilor în edge

by

Investițiile semnificative la nivel de industrie în edge computing vor schimba profilul ecosistemului centrului de date în următorii patru ani, ducând, în acest timp, la o creștere cu 29% a componentei edge din totalul de procesare, de la 21% din totalul de procesare la 27% în 2026. Amploarea migrării continue a industriei către edge se numără printre constatările notabile ale sondajului global realizat de profesioniștii din industria centrelor de date de la Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate.

Aproximativ o treime (34%) dintre cei chestionați, fie au în plan, fie sunt în mijlocul unor implementări edge semnificative. Un sfert au instalat deja site-uri edge noi, construite special, iar 41% operează site-uri edge vechi. Toată activitatea din edge este impresionantă, dar participanții din sondaj anticipează și o creștere cu 150% a site-urilor de bază și o creștere a activității în cloud. Potrivit sondajului, procentul de resurse IT implementate în cloud public este de așteptat să crească de la 19%, cât este în prezent, la 25% până în 2026. Cererea de resurse de procesare crește vertiginos în rețelele de astăzi.

Percent of IT resources deployed in different environments today and in five years„Următorii cinci ani vor remodela peisajul centrelor de date, mutând tot mai mult din capacitatea de procesare către edge, în timp ce se consolidează facilitățile de întreprindere în centrul rețelelor hibride moderne,” a declarat Martin Olsen, Global Vice President for Edge Strategy and Transformation la Vertiv. „Acest sondaj evidențiază cererea urgentă de a aduce procesarea mai aproape de utilizatorul final. Viitorul procesării se referă la viteză și latență, iar singura modalitate de a satisface nevoia este de a construi rețeaua edge.”

Rezultatele sondajului vin în urma lansării, la sfârșitul anului trecut, a cercetării Arhetipuri Edge 2.0: Modele gata de implemetare pentru infrastructura Edge. Acest raport a continuat cercetarea Vertiv pentru marginea rețelei și a identificat patru modele de infrastructură edge care permit o abordare mai inteligentă, semi-standardizată, a implementării infrastructurii edge. Rezultatele sondajului sunt în concordanță cu premisa Edge Archetypes 2.0 care spune că o creștere masivă edge necesită o abordare mai standardizată a arhitecturii edge.

Sondajul a dezvăluit, de asemenea, profilul în schimbare al site-ului edge modern. Douăzeci și nouă la sută din site-uri au între 5 și 20 de rack-uri, iar 13% au mai mult de 20 de rack-uri. Mai multe rack-uri înseamnă mai multă putere, iar rezultatele sondajului reflectă următoarele: 28% spun că site-urile lor necesită între 21 și 200 kW, iar 14% raportează cereri de putere de peste 200 kW. Zilele rack-urilor individuale ascunse în dulapuri IT rudimentare s-au încheiat.

Percent of IT resources deployed in different environments by region.Alte constatări semnificative obținute în urma sondajului includ:

• Sustenabilitatea joacă un rol major în implementările edge noi și planificate. Mai mult de trei sferturi din locații (77%) utilizează sau plănuiesc să utilizeze sisteme UPS eficiente din punct de vedere energetic. În plus, 40% plănuiesc să utilizeze energie regenerabilă; 31% răcire eficientă cu apă; 29% tehnologii dinamice de suport al rețelei; și 19% agenți frigorifici cu un potențial scăzut de încălzire globală (GWP).
• În timp ce securitatea și disponibilitatea erau prioritățile de top ale participanților care implementau site-uri edge, sondajul a expus unele practici actuale de proiectare și operare care ar putea reduce capacitatea site-ului de procesare edge de a atinge aceste obiective pe măsură ce numărul de site-uri se extinde.

„Datele sondajului Vertiv arată că organizațiile vor să își dezvolte partea de edge computing pentru a răspunde cererii, dar construirea de soluții edge poate fi complicată”, declară Birgit Jackson, Director al Diviziei Integrated Racks and IT Solutions pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). „Business-urile trebuie să implementeze noi soluții la nivel de software și hardware, orchestrare, management și multe altele. Acesta este momentul pentru ca organizațiile să își caute o rețea de parteneri și producători pentru a implementa soluții edge-activate într-un mod configurabil și personalizat.”

Vertiv a chestionat 156 de profesioniști din industrie ce au o perspectivă asupra planurilor de edge computing ale companiei lor. Rezultatele complete ale sondajului sunt disponibile în raportul What’s Your Edge? Survey Highlights Infrastructure Transformation Occurring at the Edge of Network. Vizitați Vertiv.com pentru Arhetipuri Edge 2.0: Modele gata de implemetare pentru infrastructura Edge și un instrument pentru a identifica modelul de infrastructură Edge adecvat pentru site-ul dvs.